Wat is Counseling?

Niet lekker in je vel

 

Iedereen† loopt wel eens vast in een bepaalde situatie.†

Als de situatie erg veel spanning met zich meebrengt en dit te lang duurt, raakt men gestrest. De stress beÔnvloed het denken en functioneren, waardoor het efficiŽnt aanpakken van het probleem hoe langer hoe moeilijker wordt.

Door de toenemende druk kunnen er ook allerlei lichamelijke klachten ontstaan die op hun beurt weer een nieuw probleem gaan vormen.

Samen zoeken naar oplossingen

 

Counseling is een vorm van hulp en ondersteuning bij het zoeken naar oplossingen voor probleemsituaties. Door het actief en inlevend luisteren van de counselor wordt allereerst het probleem duidelijk in kaart gebracht. Counseling biedt de cliŽnt de gelegenheid al zijn† emoties nader te onderzoeken. De counselor zal de cliŽnt aanmoedigen en helpen zijn gevoelens te verwoorden, die ook inzicht kunnen verschaffen over de invloed van deze op lichaam en geest. Er wordt samen gezocht naar alle factoren en elementen die een rol spelen en zetten deze op de juiste plaats. Op deze wijze ontstaat uiteindelijk een compleet beeld van het aan te pakken probleem.